• Registreer

Op zondag 26 mei vertrokken wij naar onze bevriende vereniging in Hoengen Alsdorf. Na ontvangst met Kaffee und Kuchen bij de Koning trokken we in een optocht door de straten van Hoengen. We hielden het op een bui na droog. Aansluitend een gezellige nazit in de tent. 

 

445029310_769108855368798_2859993553875963411_n.jpg

Een zonnige moederdag in Doenrade. Ons eerste bondsfeest dit jaar. We mochten alvast sfeerproefen van het OLS terrein. Voor ons de enige keer Doenrade dit jaar aangezien wij deelnemen aan de parade optocht in Brunssum op OLS zondag. Op communicatie rondom parkeren na was het een goed bondsfeest.

De temperaturen liepen op tot 25 graden. Zweten dus! Een goede reden om na de optocht in onze nieuwe poloshirts voor de dag te komen. Julia maakte haar eerste debuut op een schuttersfeest. Morris mocht vorig jaar tijdens het ZLF invallen maar maakte nu ook zijn officiele debuut. Klasse gedaan allebei. Marijke heeft op verzoek invaller van in de invaller gespeeld bij de marketensters. De gehele bezetting van de vereniging was wat krap maar we stonden er netjes op. Prijzen waren nog niet bekend. Een kleine groep had nog een gezellige nazit bij Cafe Schobben. Zie ook ons foto album.

 

442393415_759939959619021_1289558261828292537_n.jpg

Op Hemelvaartsdag vond ons Koningsvogelschieten 2024 plaats. Gekleed in nieuwe groene shirts onder de uniformen presenteerde Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum zich in Brunssum. Dank aan het RMK voor het opluisteren van de mis. Het werd een zonnige middag met een historisch moment: de eerste vrouw van de schutterij die de vogel heeft afgeschoten. Proficiat Bianca!
We hebben de volgende nieuwe koningen:
- Bianca Hansen-Hendrikx (koning schutterij)
- Ricardo Peeters (koning ere bestuur)
- Dan Fox (burgerkoning)
Via media  enkele foto's. Ook de makers van de vogels hebben we op de foto gezet.
 
Freek Posthuma dank voor de foto's!  Meer foto's ook op Foto's Brunssum 

Er was een delegatie aanwezig tijdens de dag van het schutterspark en de opening van de promenade aldaar. Gasten konden bij onze kraam het aantal bollkes raden. En we hebben een winnaar.... mevrouw Schmallenschlager! Zij heeft een geheel verzorgde dag bij de schutterij gewoon tijdens ons Koningsvogelschieten 2024 schieten.

Bianca Hansen Nieuwe Schutterskoning(in) 2024

   

 

In het kader van de week van de kindermuziek organiseert onze drumband een inlooprepetitie op 12 april 2024.

 

poster_kindermuziekweek.jpg

IMG-20240316-WA0009

Op zaterdag 16 maart 2024 ontmoeten de drumbands van schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum en de Koninklijke Schutterij St. Lambertus Oirsbeek elkaar tijdens een "Meet and Greet" concert. Een fantastische muzikale avond in Oirsbeek. Zie fotoalbum voor meer foto's. 

 

Contact

Schutterij St Gregorius de Grote

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat is nieuw

 • Schutzenfest Hoengen Alsdorf
  Op zondag 26 mei vertrokken wij naar onze bevriende vereniging in Hoengen Alsdorf. Na ontvangst met Kaffee und Kuchen bij de Koning trokken we in…
 • Bondsfeest Doenrade
  Een zonnige moederdag in Doenrade. Ons eerste bondsfeest dit jaar. We mochten alvast sfeerproefen van het OLS terrein. Voor ons de enige keer Doenrade dit…
 • Bianca Hansen nieuwe Schutterskoning(in)
  Op Hemelvaartsdag vond ons Koningsvogelschieten 2024 plaats. Gekleed in nieuwe groene shirts onder de uniformen presenteerde Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum zich in Brunssum.…
 • Opening schuttersboulevard
  Er was een delegatie aanwezig tijdens de dag van het schutterspark en de opening van de promenade aldaar. Gasten konden bij onze kraam het aantal…
 • Koningsvogelschieten 2024
  Bianca Hansen Nieuwe Schutterskoning(in) 2024      

Zoeken