• Registreer

 

Privacy Beleid Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum

 

Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 

Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;

Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Als Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten/ZZP-ers/leden.

 

 

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Administratieve doeleinde;
Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

De overeengekomen opdracht;
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
Telefoonnummer;
E-mailadres;
Geboortedatum;
IBANnummer;

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

 

Gedurende de looptijd van de overeenkomst/lidmaatschap.  Daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

 

Verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van mailings, uitnodigingen bondsfeesten, benadering sponsoren etc.


Persoonsgegevens van mailings, uitnodigingen bondsfeesten, benadering sponsoren etc. worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

 

Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

 

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
E-mailadres.

 

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

 

Gedurende de periode dat men aangemeld is.

Verwerking van persoonsgegevens van een geïnteresseerde
Persoonsgegevens van een geïnteresseerde worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

 

Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

 

Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje etc. 
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

 

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
Telefoonnummer;
E-mailadres.

 

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men gezien wordt als een geïnteresseerde.

 

Verstrekking aan derden.


De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

 

Het verzorgen van de digitale ledentool van de OLS federatie. 
Registratie bij koepelorganisatie OLS.
Verkrijgen van subsidie bij overige instanties.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

 

Binnen de EU.


Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

 

Minderjarigen.

 

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

 

Bewaartermijn.

 

Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

 

Beveiliging.

 

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

Alle personen die namens Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.


We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

 

Rechten omtrent uw gegevens.


U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

 

Klachten.

 

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

 

Vragen.

 

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

 

Contactgegevens
Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum

Wilhelminastraat 18

6441 AE Brunssum

 

 

 

Beeldmateriaal en sociale media:


De nieuwe media zorgen voor steeds meer mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld gebruik van foto’s en video’s op je website en sociale media. Maar hoe ga je daar verstandig mee om?
Heb je toestemming nodig voor het maken en publiceren van beeldmateriaal?


Foto’s en video’s met een herkenbaar in beeld gebrachte betrokkene zijn meestal persoonsgegevens. Voor het maken en publiceren ervan heb je daarom meestal toestemming nodig van de betrokkene. Voor veel situaties kun je dit op voorhand oplossen door het opnemen van een algemene toestemmingsbepaling in de lidmaatschapsvoorwaarden of evenementvoorwaarden. Wil je toestemming van een persoon jonger dan 16 jaar? Dan vraag je de ouder/wettelijk vertegenwoordiger om toestemming.

 

Recht van verzet tegen publicatie.
Let op: iemand die toestemming geeft voor het maken van een foto, geeft daarmee niet per definitie toestemming voor de publicatie ervan. Een herkenbaar in beeld gebrachte persoon heeft in sommige gevallen het recht om zich te verzetten tegen publicatie van dergelijke beelden. In de regel zal je gehoor moeten geven aan een dergelijk verzoek. Is dit bezwaarlijk en wil je als vereniging niet aan een dergelijk verzet meewerken, vraag dan om deskundig advies.

 

Informeren.
Zorg ervoor dat leden en toeschouwers op enige manier zijn geïnformeerd over eventuele beeldopnamen. Dat kan bijvoorbeeld in huisreglementen of met behulp van een bordje op het terrein.

 

Sociale media.
Ook op social media ben je als vereniging verantwoordelijk voor het verspreiden van beeldmateriaal namens de vereniging via eigen sociale-media-accounts en pagina’s. Denk als vereniging dus na welk gedrag wenselijk en vooral onwenselijk is, en maak dit onderwerp van discussie in de ledenvergadering. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een paragraaf over social media-gebruik op te nemen in het huisreglement. De kern is uiteindelijk dat je de privacy borgt van leden/personen die dergelijke publiciteit willen vermijden, en dat je adequaat omgaat met hun eventuele klachten en verzoeken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tn 165

Het 62e Koningsvogelschieten zit er weer op...16.638 stappen met 13,4 km in de benen. Gregorius kan terugkijken op een geslaagde editie. Enkele wapenfeiten; in de ochtend werd tijdens de hoogmis in de Gregoriuskerk onze nieuwe beschermheer, burgemeester Gerd Leers, geïnstalleerd, Ton Roovers kreeg vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap de zilveren OLS medaille uitgereikt en het commando werd officieel overgedragen aan Pascal Palmen. Op d'r Knoa werd een prachtig schilderij onthuld dat speciaal voor ons gemaakt werd door Richard van Gortel van Dagverblijf De Rozengaard van Stichting Radar. Rond 4 uur werd het eerste schot gelost en begonnen de schietwedstrijden. Bij het Erebestuur had oud koningin van de schutterij Petra Hopf het beste schot. Bij de schutterij schoten dit jaar 14 man mee op de Koningsvogel. Erevoorzitter Karel van Knippenberg schoot zichzelf voor de 6e keer tot Koning der schutterij. Karel was reeds eerder koning in 1976, 1987, 2007, 2008 en 2011. Addie Claus zal Karel op de bondsfeesten als koningin vergezellen. Kijk in ons fotoalbum voor de foto's van deze geslaagde dag.

tn 108

32231555 1696109053819133 5110210719379357696 o

Speciaal voor de schutterij schilderde Richard van Gortel van Dagverblijf de Rozengaard (stichting Radar) een prachtig schutterstafereel. Het schilderij werd door hem onthuld tijdens het 62 Koningsvogelschieten op Hemelvaartsdag.

Als dank werd aan Richard een presentje aangeboden door de secretaris van de schutterij. Ook mocht hij een ereschot op de Koningsvogel lossen.

32281369 1696109813819057 7939434672302325760 n

  

31252963 1680771835352855 7504408432960094671 n

Van 8 mei tot en met 23 mei 2018 mogen alle leden & klanten van Rabobank Parkstad Limburg stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging en/of stichting. Elke stem is geld waard! Hoe meer stemmen hoe hoger het te verdelen bedrag en dus ook wat wij, Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum, ontvangen. Daarom is het voor ons belangrijk dat er gestemd wordt.

Door middel van deze oproep willen wij vragen bent u lid of klant van Rabobank Parkstad Limburg dan steun onze club Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum.

Stemmen kan via www.mijnbankenik.nl/parkstadlimburg met de stemcode die u per mail gaat ontvangen.

DSC 0193

Vanochtend trok schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum voor de eerste keer door de straten van Brunssum. Als goede training voor de optocht van het Koningsvogelschieten op Hemelvaartsdag begeleide de schutterij vandaag de communicanten van de Titus Brandsmaschool naar de kerk in Brunssum Noord. Pascal Palmen, onze nieuwe commandant, had vandaag de vuurdoop voor dit seizoen. Als voorbereiding verkende hij al in de vroege ochtend de looproute. De foto's zijn deze keer van Dorenda Heuts, oud koningin en vriendin van Pascal. Zij gaat de schutterij dit jaar begeleiden als razende reporter. Dat beloofd nog vele mooie plaatsjes dit seizoen.

 

 

 

 

30226644 1662544033842302 5187259075295031859 n

Tijdens de voorjaarsvergadering, gehouden op zaterdag 7 april, werd het schutterseizoen 2018 dan eindelijk geopend. Fons Schobben nam afscheid als penningmeester van schutterij St. Gregorius de Grote na 22 dienstbare jaren. De Algemene Ledenvergadering benoemde hem per acclamatie als Erelid van de vereniging uit dank voor zijn jarenlange inzet .Uiteraard werd dit beklonken met het bekende rondje schuttersbier. Fons blijft uiteraard betrokken bij het wel en wee van de schutterij. Silvia Palmen werd per acclamatie gekozen als nieuw bestuurlid. Aan het slot van de vergadering presenteerde de voorzitter een stukje oude historie van de vereniging middels het lang verdwenen gewaande register/kasboek van de schutterij uit 1860 opgesteld door Clement Baron de Negri Generaal der schutterij. Met dank aan mevr. J. Cloodt-Schobben voor het terugbezorgen van dit mooie stukje geschiedenis.

   

28947217 602622920083923 907669617485704209 o

Zoals reeds eerder bekend gemaakt behaalde onze nieuwe commandant Kapitein Pascal Palmen een tijdje geleden zijn 4e en laatste OLS diploma. Hij mag zich nu Commandant Instructeur Oude exercitie noemen. Pascal begon in 1991 zijn loopbaan bij schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum als tamboer bij de drumband, waarvan hij nog steeds deel uitmaakt, als hij niet naast de groep loopt. In 2009, 2015 en 2016 schoot hij de vogel af en werd koning. Afgelopen weekend werden de diploma's uitgereikt door de president van de Oud Limburgse Schuttersfederatie Ger Koopmans. Gregorius moet dit jaar wel in de prijzen vallen. Binnenkort starten de eerste loopoefeningen voor het nieuwe schutterseizoen onder leiding van onze nieuw commandant Oude Exercitie.

29541209 602622746750607 2097921280935989767 n

Van harte gefeliciteerd Kapitein Palmen !

Neem een kijkje in ons fotoalbum voor de foto's van de uitreiking.

28828880 602621193417429 1857866137707050615 o 

IMG 3223

Uiteraard was de drumband van schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum wederom van de partij bij de 43e KoK Kinjeroptocht. Ondanks het koude weer werd het een hartverwarmende kleurrijke stoet door het centrum van Brunssum. (foto’s Foto Brunssum en Brunssum in beeld) Onze kersverse commandant kreeg geen genoeg van optochtlopen en verscheen op karnavalsmaandag als Einzelgänger. Met zijn vuurspuwende Wonder Wereld Vulkaan haalde hij zelfs het L1 Nieuws. Kijk in ons album voor een paar kleurrijke kiekjes van Vasteloavend 2018 in Broenssum.

28055698 1604903822939657 2405811178259018004 n

IMG 3231

 

...en nu langzaam de opmars naar het schuttersseizoen !

 

 

26230152 1569038049859568 8166883158870858056 n

Zondag 7 januari 2018, reveille om 09.30 uur...einde winterslaap van St. Gregorius. Onze tour 2018 werd geopend met het in vol ornaat afhalen van onze geweerdrager Harrie van Ham die dit jaar als jubileumprins Harrie 1, van CV De Klotsköp, de carnavalstijd ingaat. Na een barre koude tocht door een nog slapend Brunssum gaf de schutterij het startschot voor de jubileumreceptie. Bestuur en leden wensen prins Harrie 1 van CV de Klotsköp een fantastisch kleurrijk carnavalsseizoen.

26196045 1569037963192910 6101730923996274828 n

26169719 1569038406526199 4557558717772487552 n

 

Kijk in ons fotoalbum 2018 voor een verslag.

 

Op maandag 1 januari werd het startschot gegeven voor het nieuwe schuttersseizoen 2018. Tijdens een gezellig druk bezochte nieuwjaarsreceptie werd onder het genot van een hapje en een drankje het nieuw seizoen ingeluid.

26166839 1563664367063603 7074350157266964392 n

Kijk in ons album voor een kort beeldverslag. 

26196058 1563664320396941 7416814863124712184 n 

26167460 1563664217063618 7551859664070983817 n

 

 

 

Pagina 1 van 10

Wat is nieuw

  • Karel voor de 6e keer koning
    Het 62e Koningsvogelschieten zit er weer op...16.638 stappen met 13,4 km in de benen. Gregorius kan terugkijken op een geslaagde editie. Enkele wapenfeiten; in de…
  • Onthulling schilderij Richard van Gortel
    Speciaal voor de schutterij schilderde Richard van Gortel van Dagverblijf de Rozengaard (stichting Radar) een prachtig schutterstafereel. Het schilderij werd door hem onthuld tijdens het…
  • Stem op St. Gregorius de Grote
    Van 8 mei tot en met 23 mei 2018 mogen alle leden & klanten van Rabobank Parkstad Limburg stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging en/of…
  • Communie Titus Brandsma
    Vanochtend trok schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum voor de eerste keer door de straten van Brunssum. Als goede training voor de optocht van het…
  • Afscheid penningmeester
    Tijdens de voorjaarsvergadering, gehouden op zaterdag 7 april, werd het schutterseizoen 2018 dan eindelijk geopend. Fons Schobben nam afscheid als penningmeester van schutterij St. Gregorius de…

Contact

Schutterij St Gregorius de Grote

Secretariaat email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zoeken