• Registreer
Privacy Beleid

Privacy Beleid (1)

maandag, 14 mei 2018 11:36

Privacy Beleid & beeldmateriaal Social Media

Geschreven door

 

Privacy Beleid Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum

 

Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 

Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;

Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Als Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten/ZZP-ers/leden.

 

 

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Administratieve doeleinde;
Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen;
Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

De overeengekomen opdracht;
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
Telefoonnummer;
E-mailadres;
Geboortedatum;
IBANnummer;

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

 

Gedurende de looptijd van de overeenkomst/lidmaatschap.  Daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

 

Verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van mailings, uitnodigingen bondsfeesten, benadering sponsoren etc.


Persoonsgegevens van mailings, uitnodigingen bondsfeesten, benadering sponsoren etc. worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

 

Het informeren van de persoon d.m.v. nieuwsuitingen.

 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

 

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
E-mailadres.

 

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

 

Gedurende de periode dat men aangemeld is.

Verwerking van persoonsgegevens van een geïnteresseerde
Persoonsgegevens van een geïnteresseerde worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

 

Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

 

Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje etc. 
Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum de volgende persoonsgegevens van u vragen:

 

Voornaam;
Tussenvoegsel;
Achternaam;
Telefoonnummer;
E-mailadres.

 

Uw persoonsgegevens worden door Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men gezien wordt als een geïnteresseerde.

 

Verstrekking aan derden.


De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

 

Het verzorgen van de digitale ledentool van de OLS federatie. 
Registratie bij koepelorganisatie OLS.
Verkrijgen van subsidie bij overige instanties.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

 

Binnen de EU.


Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

 

Minderjarigen.

 

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

 

Bewaartermijn.

 

Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

 

Beveiliging.

 

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

Alle personen die namens Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.


We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

 

Rechten omtrent uw gegevens.


U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

 

Klachten.

 

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

 

Vragen.

 

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

 

Contactgegevens
Schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum

Wilhelminastraat 18

6441 AE Brunssum

 

 

 

Beeldmateriaal en sociale media:


De nieuwe media zorgen voor steeds meer mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld gebruik van foto’s en video’s op je website en sociale media. Maar hoe ga je daar verstandig mee om?
Heb je toestemming nodig voor het maken en publiceren van beeldmateriaal?


Foto’s en video’s met een herkenbaar in beeld gebrachte betrokkene zijn meestal persoonsgegevens. Voor het maken en publiceren ervan heb je daarom meestal toestemming nodig van de betrokkene. Voor veel situaties kun je dit op voorhand oplossen door het opnemen van een algemene toestemmingsbepaling in de lidmaatschapsvoorwaarden of evenementvoorwaarden. Wil je toestemming van een persoon jonger dan 16 jaar? Dan vraag je de ouder/wettelijk vertegenwoordiger om toestemming.

 

Recht van verzet tegen publicatie.
Let op: iemand die toestemming geeft voor het maken van een foto, geeft daarmee niet per definitie toestemming voor de publicatie ervan. Een herkenbaar in beeld gebrachte persoon heeft in sommige gevallen het recht om zich te verzetten tegen publicatie van dergelijke beelden. In de regel zal je gehoor moeten geven aan een dergelijk verzoek. Is dit bezwaarlijk en wil je als vereniging niet aan een dergelijk verzet meewerken, vraag dan om deskundig advies.

 

Informeren.
Zorg ervoor dat leden en toeschouwers op enige manier zijn geïnformeerd over eventuele beeldopnamen. Dat kan bijvoorbeeld in huisreglementen of met behulp van een bordje op het terrein.

 

Sociale media.
Ook op social media ben je als vereniging verantwoordelijk voor het verspreiden van beeldmateriaal namens de vereniging via eigen sociale-media-accounts en pagina’s. Denk als vereniging dus na welk gedrag wenselijk en vooral onwenselijk is, en maak dit onderwerp van discussie in de ledenvergadering. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een paragraaf over social media-gebruik op te nemen in het huisreglement. De kern is uiteindelijk dat je de privacy borgt van leden/personen die dergelijke publiciteit willen vermijden, en dat je adequaat omgaat met hun eventuele klachten en verzoeken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is nieuw

  • Schootsvelden Sittard
    Schutterij St. Rosa Sittard had dit jaar de eer om het eerste Bondsfeest van 2018 te mogen organiseren. Het feestterrein was gelegen op een historische…
  • Currywurst und Kuchen
    Afgelopen zondag bracht schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum een bezoek aan zustervereniging St. Sebastianus Schützenbruderschaft Hoengen 1756 e.V. Na de traditionele ontvangst bij de…
  • Karel voor de 6e keer koning
    Het 62e Koningsvogelschieten zit er weer op...16.638 stappen met 13,4 km in de benen. Gregorius kan terugkijken op een geslaagde editie. Enkele wapenfeiten; in de…
  • Onthulling schilderij Richard van Gortel
    Speciaal voor de schutterij schilderde Richard van Gortel van Dagverblijf de Rozengaard (stichting Radar) een prachtig schutterstafereel. Het schilderij werd door hem onthuld tijdens het…
  • Stem op St. Gregorius de Grote
    Van 8 mei tot en met 23 mei 2018 mogen alle leden & klanten van Rabobank Parkstad Limburg stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging en/of…

Contact

Schutterij St Gregorius de Grote

Secretariaat email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zoeken